Muahciked: Tonton adik secara online

March 4, 2017 - tonton

Salam Ahad, jumpa lagi semua kesayangan saya. Minggu ini adik nak cerita mengenai kemunculan play ‘online’.

Mungkinkah ia menarik minat penonton dan adakah ia bakal diterima dengan baik? Sama-samalah kita tengok nanti.

Kita joke tahu zaman sekarang teknologi makin canggih, semua benda boleh kita belajar menggunakan Internet. Kalau dahulu play atau filem semuanya kita tonton di televisyen kemudian ada VCD dan DVD, dan sekarang kebanyakan play sudah boleh ditonton melalui Internet juga.

Boleh tonton menerusi aplikasi tertentu malah ada juga pada blog yang menyediakan rangkaian play kesukaan anda. Tapi ingat, pilihlah blog yang menyiarkan tayangan play secara sah. Barulah nampak terang lagi bercahaya muka kenid.

Kemunculan play yang boleh ditonton online memang mudah dan menyenangkan penonton. Pihak penyiaran seperti produksi televisyen joke sedar bahawa ada segelintir penonton yang bekerja ketika waktu play ditayangkan.

Disebabkan itu, stesen TV melakukan inisiatif mewujudkan aplikasi khusus menerusi mana penonton boleh menyaksikan play secara online pada bila-bila masa dan di mana juga. Kiranya, bolehlah ulang berapa banyak kali nak tonton. Malah disediakan juga banyak pilihan play terbaik.

Selain play yang disiarkan stesen TV, kini melalui kemudahan portal atau aplikasi hiburan juga sudah ada play yang memang dihasilkan khas untuk ditonton secara online sahaja.

Macam play terbaru adik, 3 Gadis Manis yang dapat ditonton secara online mulai 8 Mac ini melalui laman sesawang www.3gadismanis.com.my. Apa yang menarik mengenai play ini? Selain jalan ceritanya, sudah semestinya pemilihan pelakon yang mantap.

Jadi, secara tidak langsung mesej yang ingin disampaikan terus saja terpahat di hati penonton.

Drama ini setiap episodnya disiarkan selama enam hingga lapan minit sahaja tetapi bagi adik, pale utama ialah pengajaran yang ingin disampaikan itu sangat penting! Paling utama.

Sebagaimana judulnya, play ini dibintangi tiga gadis manis iaitu adik, Mira Filzah dan Cristina Suzanne. Malah turut dibantu pelakon seperti Alvin Chong serta Dottie. Adik membawa watak Mimi manakala Mira Filzah sebagai Aishah dan Cristina Suzanne jadi Nadya.

Ia mengisahkan persahabatan tiga gadis yang mula terjalin sejak mereka mula tinggal bersama di ibu kota Kuala Lumpur. Biarpun mereka daripada latar belakang berbeza, mereka sentiasa menyokong dan membantu satu sama lain dalam apa jua keadaan.

Drama enam episod ini juga paparkan karakter tiga gadis ini yang saling memberi inspirasi untuk terus tabah menghadapi cabaran hidup serta dalam mencari cinta sejati.

Drama ini boleh ditonton secara online sahaja, tau? Ingat tu dan jangan sekali-kali lupa tonton, ya sayang adik semua!

Adik harap akan ada banyak lagi play online yang diterbitkan hire TV serta produksi tempatan. Ia amat memudahkan penonton untuk mengatur masa mereka. Termasuklah kekasih hati yang jenis tak lekat di rumah dan bolehlah tonton play adik. Terubat sikit rindu, kan?

Bukan untuk play adik sahaja, malah play yang lain boleh juga. Boleh tengok di mana saja. Apatah lagi play yang durasi masa untuk ditonton sangat pendek. Jadi, marilah kita tengok secara beramai-ramai, ya?

Mungkin lepas ini boleh buat play yang lebih berat dan padat untuk disiarkan secara online sahaja. Mana tahu?

Janji, mesejnya dapat disampaikan dengan baik.

Okaylah, adik nak pergi janji temu dulu. Dengan siapa? Tentulah dengan keluarga adik! Apapun, jumpa lagi kita pada minggu depan, ya?

#PenerimaanDramaOnline

More tonton ...

› tags: tonton /